Snygg body/kroppsstrumpa

Grållan kanske borde göra karriär som modell? Här bär hon snyggt upp en body för att skydda sina sår. Kortisonkuren verkar hjälpa men hon fortsätter slicka på de sår som redan finns, så för att de ska få en chans att läka testar vi det här. Tycker det är en snällare variant än krage då hon i en body fortfarande kan tvätta sig på delar av kroppen, och tvättandet är en sådan viktig del av kattens naturliga beteende. 

Det återstår dock att se om hon kan vänja sig vid att ha på den.

För katter som inte står ut med krage kan body vara ett bra alternativ även vid till exempel kastrering (rådgör dock alltid med din veterinär innan du använder body efter en operation). En body kan du enkelt tillverka själ!  Jag har sett att många använder ett strumpbyxeben som de klipper av i lagom längd och sedan klipper hål för benen, Grållan är dock lite för tjock för den lösningen. 

Istället tog jag ett par gamla strumpbyxor med hög midja, klippte av benen och klippte ett hål mellan byxbenen för svans och rumpa. Jag klippte håret ganska stort ned mot magen för att undvika att det kommer urin på tyget när hon kissar. Längst upp mot strumpbyxornas midja klippte jag två hål för framtassarna, tänk på att kattens framben sitter väldigt tätt ihop och det blir obehagligt för katten om benen trycks ifrån varandra av tyget, så klipp hålen ganska nära, alternativt klipp ett stort hål för båda benen om det funkar utan att din katt kliver ur bodyn.



EDIT: Ändrade lite så det är öppet mellan framtassarna istället, det vill säga ett stort hål. Det verkar bekvämare så och den sitter nog faktiskt ännu bättre nu. Se till så att bodyn inte sitter för snävt bakom armbågen på katten, så blir det svårt för katten att röra sig.